Clubul Sportiv Studentesc Medicina Timisoara
Acasa | Prezentarea clubului | Pius Branzeu | Staff | Lot | Rezultate la zi | Foto | Interviuri | Contact
INTERVIUL CU MAESTRUL FIDE TEODOR ANTON
1.Care au fost factorii care te-au condus spre ocuparea locului secund la Arad Open 2011 ?
Factorul principal consider că l-a constituit forma de moment, deşi nu a fost un concurs extraordinar de bun, ultima normă de MI lăsându-se în continuare aşteptată; cu un pic de noroc am reuşit să ocup locul 2.
In ultima rundă am avut o poziţie mai proastă la Cherecheş, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine pentru mine, inclusiv tragerea la sorţi a criteriului de departajare.

2.La încheierea în acest an a activităţii tale de junior, ce realizări le consideri a fi cele mai reprezentative ?
Nu a fost un an foarte bun până acum, totuşi am reuşit să iau 4 medalii la finalele de juniori.
Desigur, un loc foarte important în palmaresul meu pentru anul acesta îl deţine şi poziţia secundă de la Arad Open 2011.
Totuşi, sper să obţin un rezultat bun la Superliga de la Braşov împreună cu echipa mea Medicina Timişoara. O aştept cu un sentiment de nerăbdare şi fac tot posibilul să fiu pregătit în vederea unui turneu de o asemenea importanţă pentru mine si clubul meu. Doresc să fie bine anul acesta şi să câştigăm titlul. 3.Deşi campion naţional de seniori la dezlegări, n-ai avut o comportare pe măsură la debutul în echipa naţională de dezlegări la C.E. din Polonia, în aprilie. Care sunt explicaţiile şi ce ai de gând legat de acest domeniu ?
Eu sunt de părere că deşi titlul de campion naţional la dezlegari a fost muncit şi, de ce să nu recunosc, a fost totodată ceva spontan şi neaşteptat, nivelul de dificultate de la C.E. de dezlegări m-a depăşit cu desăvârşire. Jucătorii prezenţi acolo, inclusiv colegii mei de la naţionala României, erau mult mai bine pregătiţi ca mine. In continuare şahul rămâne pe primul plan, dar sper să rămân un candidat puternic la titlu şi la C.N. de dezlegări. 4.Anul trecut pe vremea asta participai la C.M. tineret din Polonia. Ce amintiri păstrezi de atunci ?
Din păcate în 2010 la C.M. din Polonia am avut una dintre cele mai slabe prestaţii ale mele la un Campionat European / Mondial.
Probabil şi influenţat de problemele pe care le-am avut şi în special de pregătirea mea "slăbuţă" din acea perioadă, rezultatul meu a fost dezasturos. A fost se pare ultimul meu Campionat Mondial/European de juniori, deci trebuie să mă mulţumesc doar cu amintirea acestui turneu. 5.Cum vezi concretizarea studiilor tale universitare de la Brasov ?
Sper să termin studiile cu bine, deşi întâmpin zilnic dificultăţi mai mari decât colegii mei din cauza şahului. Incerc să menţin un echilibru pe cât se poate, chiar dacă aş vrea să am o carieră în domeniul programării, nu datorită faptului că aş prefera programarea în locul şahului, ci pur
şi simplu pentru că îmi poate oferi un nivel de trai decent în comparaţie cu şahul. Mereu şahul va fi marea mea dragoste şi sper să ajung la un nivel cât mai inalt. Un lucru este clar, nu voi renunţa niciodată la şah cu desăvârşire. 6.Reghinul tău natal e un oraş cu binecunoscute rezonanţe muzicale. Te-au influenţat ele întrucâtva ?
Nu cred că m-au influenţat în vreun mod, dar cred că mi-am ajutat oraşul să se facă şi mai cunoscut pe hartă, iar totodată să am onoarea să răspund oamenilor la întrebarea "De unde eşti?": "Sunt din Reghin, Oraşul Viorilor !"
Interviu realizat de Dinu-Ioan Nicula - August 2011
© 2010 - 2019 Clubul Sportiv Studentesc Medicina Timisoara.
Toate drepturile sunt rezervate.